• Tvoja cona neudobja

    Mnogi od nas potrebujemo zunanje stimulante, da naredimo svoje najboljše delo. Alarm zjutraj pomaga, da se prej zbudimo, kot bi se sicer. Ta alarm nam pomaga obdržati našo službo in stranke dan za dnem. Imeti skrajni rok, datum in čas, ko naši nadrejeni priča...
    0Komentarji
  • Postavljanje minimalnih standardov

    Pri postavljanju ciljev se zdi, da smo ljudje bolj nagnjeni k postavljanju maksimalnih standardov – rezultatov, ki naj bi se zgodili v popolnih okoliščinah. Obljubljamo si, da bomo 6-krat tedensko hodili v fitnes, 5-krat na dan zdravo jedli in shujšali 10 kilogramov v treh m...
    0Komentarji
  • Kaj me je olivno olje naučilo?

    Katerih testenin bomo dali več v vročo vodo? Tistih, ki so v kilogramski embalaži, ali tistih, ki so v 100-gramski embalaži. Ni ti treba takoj odgovoriti. Lahko poskusiš sam doma. Naj povem eno zgodbo, lahko ji rečemo Harisov domači poskus. Pred nekaj leti sem sp...
    0Komentarji
  • Prijatelji, družina in hrana

    Ena izmed življenjskih radosti je deljenje obrokov z našimi družinskimi člani in prijatelji. Pogosto pa se niti ne zavedamo, kako lahko to vpliva na to, kaj in koliko pojemo. Ko smo z ljudmi, s katerimi se imamo dobro, pogosto pozabimo, koliko kosov kruha smo pojedli. Ko j...
    0Komentarji
  • Ime hrane namiguje na hitrost hranjenja

    Kaj boš jutri jedel za kosilo? Ribe v ribji restavraciji ali pico/burger v piceriji? Že sam ambient lokala ali restavracije lahko vpliva na to, koliko bomo jedli, kako hitro bomo jedli in koliko dolgo bomo jedli. Ko gremo v ribjo restavracijo, ponavadi pridemo v prostor, kjer igrajo umir...
    0Komentarji