Blog
  • Glavna stran
21
11
2019

Problem naslednjega grižljaja

Pred nekaj leti sem pomagal prijatelju seliti opremo za stanovanje. Ker je bilo opreme veliko, je seliti pomagalo veliko fantov, osem nas je bilo, in večine od njih nisem poznal. Zvečer, ko smo končali, nas je povabil, da gremo nekaj prigriznit. Šli smo v Mcdonalds, ker je bil najbližje in še vedno odprt. In to, kar se je zgodilo v Mcdonaldsu, je spremenilo moje razmišljanje o hitri prehrani. Do tega trenutka sem bil mnenja mnogih, da imajo debelejši ljudje raje hrano kot suhi ljudje in da zaradi tega toliko več pojedo.

Večinoma smo naročili podobne porcije, z računom okrog 10 €, razen enega. Njegov račun pijače in hrane je bil nekaj manj kot 40 €. Šokiran sem bil, koliko hrane lahko dobiš za toliko denarja. Nekateri ljudje lahko živijo s toliko kalorijami nekaj dni, sem si mislil.
Potem, ko si je rezerviral celo mizo zase, je razporedil jedi po določenem vrstnem redu in začel jesti. Jedel je tako hitro, da je vmes, ko je dajal burger v usta, z rokami že segel po piščančjih medaljonih. Ko je imel preveč hrane v ustih, jo je splaknil s Coca Colo. Tisto suho meso je vsakič namočil v različne omake, da je šlo lažje skozi grlo. En burger je pojedel v dveh grižljajih, neverjetno. V pogovor se ni več vključeval, edina stvar, ki jo je počel, je kimal, če ga je kdo omenil v pogovoru. Niti en kos hrane mu ni padel iz rok ali ust. Če je bilo blizu, je enostavno dal več hrane v usta.

Takšno hrano ljudje opisujejo z neverjetnim okusom. Ampak ta gospodič zraven mene ni bil zainteresiran za okuse. Edina stvar, ki ga je zanimala, je bil naslednji grižljaj. V enem trenutku je deloval zaskrbljeno, nesproščeno in bil sem prepričan, da tekmuje (z nekom drugim ali sabo, nisem prepričan), kdo lahko poje več hrane. To je bila visokokalorična igra zanj. Celo menim, da se je počutil nekaj posebnega zaradi tega. In mislim, da je bil zvezda tistega večera. Vsaj v mojih očeh. Neopazno sem gledal vsak njegov grižljaj, medtem ko sem poskušal svoj burger pojesti čim počasneje. Jedel je, dokler ni pojedel zadnjega koščka na pladnju in ko je končal, se je zleknil skupaj s stolom.

 

Videlo se je, da je srečen tisti trenutek.

Koliko uporabna je bila ta objava?

Mogoče bi radi delili to objavo z nekom