• Kaj me je olivno olje naučilo?

    Katerih testenin bomo dali več v vročo vodo? Tistih, ki so v kilogramski embalaži, ali tistih, ki so v 100-gramski embalaži. Ni ti treba takoj odgovoriti. Lahko poskusiš sam doma. Naj povem eno zgodbo, lahko ji rečemo Harisov domači poskus. Pred nekaj leti sem spoznal gospo iz Slovenije, ki živi na...
    0Komentarji
  • Prijatelji, družina in hrana

    Ena izmed življenjskih radosti je deljenje obrokov z našimi družinskimi člani in prijatelji. Pogosto pa se niti ne zavedamo, kako lahko to vpliva na to, kaj in koliko pojemo. Ko smo z ljudmi, s katerimi se imamo dobro, pogosto pozabimo, koliko kosov kruha smo pojedli. Ko je družba zanimiva, pozabimo...
    0Komentarji
  • Ime hrane namiguje na hitrost hranjenja

    Kaj boš jutri jedel za kosilo? Ribe v ribji restavraciji ali pico/burger v piceriji? Že sam ambient lokala ali restavracije lahko vpliva na to, koliko bomo jedli, kako hitro bomo jedli in koliko dolgo bomo jedli. Ko gremo v ribjo restavracijo, ponavadi pridemo v prostor, kjer igrajo umirjeno glasbo,...
    0Komentarji
  • SKRIVNOSTI PISANJA

    Pisanje je lahek del. Je eno izmed najlažjih del, ki sem jih opravljal. Usedeš se in poskrbiš, da imaš papir in svinčnik. Pisanje pride potem samo od sebe. Pravzaprav večino svojih objav napišem v pol ure. Zdaj pa težek del. Težek del pisanja je ta, da večino časa ne vem, o čem bi pisal. Čakanje na...
    0Komentarji
  • ZAKAJ DIETE NISO TAKO USPEŠNE?

    Ker se večinoma odločamoza diete odrekanja. Odrekamo se ogljikovim hidratom, maščobam, rdečemu mesu, kruhu, čokoladi, večerjam. Na žalost diete odrekanja ne delujejo zaradi treh razlogov: 1. naše telo se bori proti njim, 2. naši možgani se borijo proti njim, 3. naše dnevno okolje se bori proti njim....
    0Komentarji