Blog
  • Glavna stran
03
09
2017

Izguba ni opcija

Če si nogometni navdušenec, pomisli, kdaj so tvoja čustva močnejša – ko tvoja ekipa izgubi ali ko zmaga? Kaj bi se zgodilo, če bi našel na ulici 100 €? Bi ves dan porabil za sanjarjenje, kaj vse si lahko privoščiš s tem denarjem? Seveda ne, saj je le 100 €. Kaj pa, če bi 100 € izgubil? Bi bil vse dan jezen in nesrečen ter si predstavljal, kaj vse bi si lahko kupil za izgubljeni denar? Najbrž res, čeprav še vedno govorimo o enakem znesku.

Verjamem, da se nekaj podobnega zgodi v naših glavah, ko pomislimo na hujšanje, redno treniranje, zdravo prehranjevanje ali kakšno drugo življenjsko spremembo. Osredotočimo se na tisto, kar lahko izgubimo, in zapostavimo stvari, ki jih s to spremembo lahko pridobimo. Včasih nismo pripravljeni izpustiti nečesa, čeprav sploh ne gre za nekaj, kar nas spravlja v boljšo voljo, in čeprav se zavedamo slabih dolgoročnih posledic.

»Moral bom nehati z večernim poležavanjem na kavču, ki mi v resnici sploh tako ne ugaja in sem po njem le tečen.«

»Če spremenim prehrano, se moram odreči vsem jedem, ki jih imam rad.«

»Če najamem trenerja, bom zapravil ogromno denarja, ki ga lahko porabim za kaj drugega.«

Namesto razmišljanja o izgubljanju se raje za trenutek ustavi in pomisli, kaj vse lahko pridobiš, če namesto kavča izbereš fitnes ali skok na Rožnik, namesto rogljička pa najljubše sadje.

Morda boš še vedno lahko zvečer poležal na kavču in pogledal priljubljeno serijo. A namesto dveh ur samo eno. Ampak počutil se boš bolj živega in ponosnega, saj si pred tem naredil nekaj zase.

Če si boš z užitkom pripravil miks sočnega sadja in izpustil rogljiček ali sladoled, boš imel več energije, se počutil bolje in živel bolj zdravo.

Ali je mogoče, da boš z najemom trenerja dobil z vsakim treningom motivacijsko in energijsko bombo, kar te bo še bolj spodbujalo, da boš dal vsakič več od sebe? Tvoja tehnika izvajanja počepa bo postala perfektna, bolečine v križu pa preteklost.

Za konec pa še ena pomembna stvar.

Če ne veš, kateri način treniranja izbrati, ti povem, da izguba ni opcija, ko pride do naših treningov. Ponujamo ti 14-dnevno garancijo in vračilo denarja, če kadarkoli v tem času ugotoviš, da program ni primeren zate.

Hvala za branje.

How useful was this post?

Click on the star to rate it

As you found this post useful...

Follow me on social media!

avtor: Haris Kajtezovic