PREHRANJEVANJE, TRENIRANJE IN ŽIVLJENJE JE KOT UMIVANJE ZOB

Zakaj si umivamo zobe? Najina odgovora bi bila verjetno precej podobna. Da imamo lepe, zdrave zobe, svež zadah in da ob obisku zobozdravnika ne pride do groznih, neprijetnih posegov.

V redu, kaj pa lahko naredi eno umivanje za naše zobe? Jih očisti, naredi svež zadah, pa vseeno ne garantira zdravih zob za dlje časa. Tudi če bi si jih umivali 3 ure. V tem primeru bi prej dobili vnete dlesni kot bolj čiste zobe. Eno kratko umivanje zob ne naredi skoraj nič za zdravje naših zob, razen če tega ne počnemo vsakodnevno oz. večkrat dnevno.

En popoln obrok te ne bo naredil bolj suhega ali zdravega. Cilj pri prehranjevanju ne bi smel biti iskanje popolnega obroka, ampak iskanje boljših možnosti pri vsakem obroku.

Deseturni trening enkrat na mesec te ne bo spravil v formo, prej te bo spravilo 20-minutno vsakodnevno treniranje. Nova vaja za zadnjico ne bo nič spremenila, razen, če jo bomo izvajali nekajkrat na teden. Enako velja za vajo za mišice rok.

Biti dober podjetnik ne pomeni plačevati dragih seminarjev enkrat na leto v upanju na odkritja »novih, velikih stvari«, ki bodo popeljale posel na višjo raven. Biti dober podjetnik pomeni, da se izobražujemo vsak dan in črpamo ideje iz vsakodnevnih stvari in to ne le od človeka, ki je organiziral seminar, ki mimogrede dela to vsak dan zato, da lahko napolni dvorano, širi svoje znanje naprej in hkrati veliko zasluži.

Biti dober šef ne pomeni organizirati eno dobro novoletno zabavo in kupiti delavcem drago novoletno darilo, ostale mesece pa se obnašati do njih kot kreten. Biti dober šef pomeni skrbeti za delavca vsak dan. Obnašati se do njega enakovredno in mu dati občutek, da nekaj pomeni podjetju. Včasih lahko delavci ponudijo najboljše rešitve za podjetje, ker so oni tam vsakodnevno. Ampak nihče noče polniti bančnega računa slabemu šefu in zaradi tega molčijo in potihem iščejo drugo službo.

Kupiti svoji punci ali ženi enkrat letno darilo in ji povedati »rad te imam« ne zagotavlja dolge in uspešne zveze. Zaljubljenost ni en velik dogodek, en drag zmenek, ampak je milijon podrobnosti, ki naredijo drugo osebno posebno in nam dajo občutek, da smo na boljšem poleg nje.

Biti dober prijatelj ne pomeni dobiti se enkrat letno v restavraciji, narediti velik račun in ga plačati, da lahko pokažeš, kako ti gre finančno dobro, in se ves čas druženja hvaliti s svojim življenjem. Biti dober prijatelj pomeni poklicati svojega prijatelja tudi takrat, ko veš, da mu ne gre najbolje. Iti ven, skriti svojo debelo denarnico in obnašati se skromno.

Zbežati stran od stresnega življenja ne pomeni kupiti si 2-krat letno tedenske počitnice na drugem koncu sveta. Vsi smo ugotovili, da je to premalo. Uživati v zdravih, dnevnih aktivnostih lahko naredi veliko več za naše dobro počutje in zdravje.

Upam, da je branje tega članka bila ena izmed njih.

How useful was this post?

Click on the star to rate it

As you found this post useful...

Follow me on social media!