Blog
  • Glavna stran
07
04
2016

Z mojim svežim znanjem do nove zadovoljne stranke – Janezova zgodba

Pred nekaj dnevi sem dobil e-pošto, ki me je še posebej razveselila. Poslal mi jo je Janez, moj varovanec. Čeprav je do zdaj že več kot 30 strank napisalo javno pohvalno mnenje o meni in mojih treningih, moram priznati, da mi je Janezova zgodba ena najljubših. Njega in njegove rezultate vidim kot prelomno točko v svoji karieri.

Zakaj?

Da začnem na začetku … V fitnesu FITCITY sem bil še svež trener, tam sem delal približno dva meseca. V prejšnjem fitnesu sem pustil kar nekaj strank, ki jim moja selitev žal ni ustrezala. Povedano na kratko – primanjkovalo mi je strank in prihodek ni bil dober.

Janez ni bil tipična stranka, ki si želi le več gibati. Boleča kolena, bolečine v križu, poleg tega pa kar nekaj telesne maščobe, a malo mišic (torej nepriljubljeno stanje, imenovano »skinny fat«). Medtem ko je večina mojih tedanjih strank imela le en cilj – izgubo maščobe in oblikovanje mišic, je Janez predstavljal nekaj drugega, nekaj novega. Izziv zame.

Janez je gospod v srednjih letih, oče dveh otrok in poslovnež . Predstavljal je dolgoročni projekt in ne »akcije hitrih popravkov« pred odhodom na poletni dopust. To je posledično tudi pomenilo, da lahko pridobim stranko za daljši čas, kar bi mi tisti čas zelo olajšalo plačevanje položnic. Vsekakor je bil Janez tip človeka, ki sem si ga želel trenirati.

Janez se je name obrnil na priporočilo direktorja fitnesa Gorana. Ta je presodil, da sem prav jaz najboljši trener za Janezove težave. In kako sem se ob tem počutil? Odlično! V prejšnjem fitnesu sem delal nekaj let, a me direktor ni priporočil niti enkrat. Moj trud, učenje, nočna branja do štirih zjutraj in seminarji so bili poplačani v tistem trenutku. Hvala, Goran!

O uspešnem izgubljanju maščobe in pridobivanju mišic sem tedaj vedel že veliko, saj je – kot sem že omenil – večina strank želela prav to. Z bolečinami v kolenih in križu pa do takrat nisem imel veliko opravka. Če sem čutil, da stranki ne bom znal pomagati, je nisem sprejel. Priporočil sem ji fizioterapevta, drugega trenerja in ji zaželel srečo. A Janez je prišel v »idealnem« trenutku. Ker takrat (kot sem že pojamral prej) nisem imel veliko strank, sem veliko bral, hodil na izobraževanja in kupoval mentorske ure na temo bolečin v kolenih ter križu. Skratka, takrat sem čutil, da sem pripravljen. In tako se je začelo najino sodelovanje …

Objavljam še nespremenjeno Janezovo e-pošto:

Haris je moj trener približno leto in pol. Opisal bom svojo zgodbo in mnenje.
Bil sem rekreativni tekač, pretekel sem kar nekaj malih maratonov. Odločil sem se, da bom pretekel tudi celoten maraton. Začel sem naglo podaljševati razdaljo teka in treniral skoraj vsak dan. A to je bila napaka. Pojavile so se mi bolečine v kolenu (tekaško koleno) in moj maraton je splaval po vodi. Opustil sem treninge in čakal, da se poškodba sanira. Čakanje ni bila prava odločitev, saj me je zaradi preveč pisarniškega dela in premalo gibanja začelo boleti še v križu. Zdravniki specialisti niso diagnosticirali posebnih poškodb; po njihovem mnenju naj bi vse bilo primerno mojim letom. Bolečine sem občutil samo pri večjih obremenitvah (npr. pri daljšem teku, dolgotrajnem sedenju).
Spoznal sem, da moram za svoje zdravje nekaj storiti sam. Obiskoval sem različne vrste treningov (joga, fitnes, vadba s kettlebelli, spinning …), vendar pravega napredka ni bilo, včasih pa je bilo stanje celo slabše.
Obrnil sem se na Gorana, lastnika fitnesa FITCITY, in ga prosil, naj mi predlaga najboljšega osebnega trenerja za moje težave. Priporočil mi je Harisa. Poudariti moram, da je bil napredek viden že po nekaj treningih. Pri njegovem delu mi všeč, da natančno opazuje telo, sorazmernost mišic, in temu prilagodi treninge. Glavni razlog mojih težav je bil namreč prav to – nekatere mišice sem imel prešibke, kar je telo kompenziralo z drugimi mišicami, ki so bile zato razvite preveč.
Sedaj sem povsem drug človek, spet poln energije. S trenerjem se posvetujem tudi o primerni prehrani. Harisa priporočam vsakemu, ki hoče dobro svojemu telesu. To je trener za vse življenje. 

 

Janez Tomc

 

 
Da ne bom izdal vsega v enem dahu, bom v naslednji objavi povzel treninge z Janezom – kakšni so bili začetni problemi, kaj sva spremenila in kako gre Janezu danes.

Trener Haris

How useful was this post?

Click on the star to rate it

As you found this post useful...

Follow me on social media!

avtor: Haris Kajtezovic